Zelftesten – Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op onze veelgestelde vragen. Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Algemeen

Om de test uit te voeren maakt u gebruik van onze How Are You Diagnostics App. Deze App is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Hierin maakt u een persoonlijk account aan, koppelt u de test aan uw account en wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u de test uitvoert. Verstuur de test en ontvang het resultaat in uw persoonlijke account van onze beveiligde App. Het is niet mogelijk om het testresultaat te ontvangen zonder het gebruik van de App.

 

Testen in vier stappen:

 1. Download de How Are You Diagnostics App
  Download onze App in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).
  Registreer een account of log in.
 2. Doe de test
  Scan de code van de buis/container of voer deze handmatig in.
  Start de afname.
 3. Verstuur de test
  Verstuur de test naar ons laboratorium.
 4. Ontvang het testresultaat
  Ontvang en bekijk het resultaat van de test in de App.

De testen van How Are You Diagnostics zijn volledig anoniem. De aanschaf van de test is niet gekoppeld aan de persoon die de test uitvoert. U ontvangt geen testresultaat. Neem contact op met onze klantenservice (info@howareyoudiagnostics.com), vermeld hierin uw ordernummer van de bestelling.

De testen van How Are You Diagnostics worden geanalyseerd in ons eigen ISO 15189 en NEN 7510 gecertificeerde laboratorium en beoordeeld door onze eigen specialisten (klinisch chemicus of arts-microbioloog).

Wij hebben speciale thuis testen ontwikkeld zodat u ze gemakkelijk thuis, op ieder gewenst moment, kunt uitvoeren. Het onderzoek van de test vindt op exact dezelfde wijze plaats als in het ziekenhuislaboratorium. Voor het uitvoeren van de test leveren wij u materialen met bijbehorende instructies aan om het resultaat zo betrouwbaar mogelijk te laten zijn.

Heeft u vragen of verbeterpunten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Kies een rustig moment en neem de tijd om de afname te doen. Voer de test niet uit op vrijdag, het weekend, feestdagen of op andere dagen dat de brievenbus niet geleegd wordt.

We worden steeds zelfstandiger, meer bewust van onze gezondheid en investeren meer in onze levensstijl. Wij zijn er om jou hierin te ondersteunen en inzicht te geven. Onze missie is dan ook om de testen zo beschikbaar/laagdrempelig mogelijk te maken voor iedereen. How Are You Diagnostics is een onafhankelijk bedrijf. Wij zijn niet verbonden aan andere zorgautoriteiten. Hierdoor zitten wij niet vast aan landelijk bepaalde kosten en kunnen wij onze prijzen lager houden.

Wij bieden bij How Are You Diagnostics geen behandeling/medicatie aan. U ontvangt van ons altijd een rapportage die is ondertekend door één van onze specialisten. Met deze rapportage kunt u terecht bij uw (huis)arts. Bij vragen over het testresultaat adviseren wij u altijd contact op te nemen met uw (huis)arts.

Voor de meeste testen hanteren wij referentiewaarden gebaseerd op volwassen. Testresultaten van kinderen moeten altijd met de huis- of kinderarts besproken worden.

Jonger dan 18? Wij adviseren dit dan altijd met ouders/verzorgers te bespreken.

Verstuur de test zo snel mogelijk na afname; dit kan gratis via een reguliere PostNL brievenbus. De test is bij normale temperaturen (4 t/m 25 graden Celsius) lange tijd houdbaar. De temperatuur in een brievenbus kan soms lager of hoger zijn bij extreem weer. Vriest het of is het erg warm buiten? Verstuur de test dan via een binnen-brievenbus (te vinden via de PostNL-website).

Verzending van uw test naar ons laboratorium duurt 1 à 2 werkdagen. Na ontvangst in het laboratorium ontvangt u binnen 5 werkdagen de resultaten in de App, mits dit anders staat vermeldt in de informatiebrief en/of productpagina. U ontvangt een melding als het resultaat beschikbaar is.

Verzending van uw test naar ons laboratorium duurt 1 à 2 werkdagen. Na ontvangst in het laboratorium ontvangt u binnen 5 werkdagen de resultaten in de App, mits dit anders staat vermeldt in de informatiebrief en/of productpagina. U ontvangt een melding als het resultaat beschikbaar is.

De afname

Kies een rustig moment en neem de tijd om de afname te doen. Deze test voert u uit door middel van een bloedafname met een vingerprik (verzamel ongeveer 10 druppels bloed). Doe dit bij voorkeur met iemand samen, zeker als u dit spannend vindt. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de afname uitvoert. Voer de test niet uit op vrijdag, het weekend, feestdagen of op andere dagen dat de brievenbus niet geleegd wordt.

Als u niet voldoende bloed verzamelt, kunnen wij de analyse(s) niet uitvoeren. U ontvangt dan geen (volledig) testresultaat. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de test uitvoert. Als u niet voldoende bloed hebt kunnen verzamelen, prik dan in uw andere vinger met een nieuwe prikker. Als u in een andere hand wilt prikken is het belangrijk dat u de eerder uitgevoerde stappen herhaald. Lukt het niet om de bloedbuis te vullen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Nee, mits dit anders staat vermeldt in de informatiebrief.

Kies een rustig moment en neem de tijd om de afname te doen. Deze test voert u uit door middel van een urine afname. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de afname uitvoert. Voer de test niet uit op vrijdag, het weekend, feestdagen of op andere dagen dat de brievenbus niet geleegd wordt.

Kies een rustig moment en neem de tijd om de afname te doen. Deze test voert u uit door middel van een swab afname. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de afname uitvoert. Voer de test niet uit op vrijdag, het weekend, feestdagen of op andere dagen dat de brievenbus niet geleegd wordt.

Kies een rustig moment en neem de tijd om de afname te doen. Deze test voert u uit door middel van een afname van uw ontlasting (feces). Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de afname uitvoert. Zorg ervoor dat de ontlasting niet in contact komt met urine en het water in het toilet (met bleekmiddel en/of reinigingsmiddel). Voer de test niet uit op vrijdag, het weekend, feestdagen of op andere dagen dat de brievenbus niet geleegd wordt.

Privacy, overige

Wij vragen uw toestemming voor het nader gebruik van lichaamsmateriaal. Dit is niet verplicht , u kunt de test gewoon uitvoeren.

Bloed, urine of andere lichaamsmaterialen die na het onderzoek overblijven, kunnen gebruikt worden voor kwaliteitscontrole of voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt altijd anoniem en volgens de wettelijke eisen van de WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst).

De testen van How Are You Diagnostics zijn volledig anoniem. De aanschaf van de test is niet gekoppeld aan de persoon die de test uitvoert.

Om de test uit te voeren maakt u gebruik van onze How Are You Diagnostics App. Deze App is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Hierin maakt u een persoonlijk account aan, koppelt u de test aan uw account. Uiteindelijk ontvangt u het testresultaat in uw persoonlijk account van onze beveiligde App. Het is niet mogelijk om het testresultaat te ontvangen zonder het gebruik van de App. Voor het registreren van een persoonlijk account vragen wij u minimale gegevens die benodigd zijn voor een accuraat testresultaat.

Onze klinisch chemicus of arts-microbioloog beoordeelt de resultaten. De specialisten hebben geen toegang tot gegevens die naar de identiteit van de afnemer kunnen leiden. De specialisten hebben toegang tot:

 • De barcode van de buis/container;
 • Het geslacht;
 • De leeftijd.

Ja, How Are You Diagnostics is NEN 7510 gecertificeerd, het normenkader voor informatiebeveiliging in de zorg.