iFOBT – Darmkanker screening test

27.95

Normaal gesproken zit er geen (onzichtbaar) bloed in je ontlasting. Zit dit er wel, dan kán dit een voorstadium zijn van darmkanker. Preventief de gezondheid van jouw darmen testen? Doe de iFOBT zelfafnametest en ontdek of er bloed in jouw ontlasting zit.

 

Test (voorstadium) darmkanker

Volledig anoniem, zelf thuis af te nemen

Binnen 3-4 werkdagen het resultaat via de app

 

Artikelnummer: 900207 Categorieën: , , GTIN: 8712963040611

Beschrijving

Darmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker en is goed te behandelen als je er op tijd bij bent. Deze kanker begint meestal met een goedaardige poliep in de wand van je darm en groeit in 10 tot 15 jaar tijd door tot kwaadaardig gezwel. Vaak ervaar je pas symptomen als de darmkanker in een verder stadium ontwikkeld is, denk aan onverklaarbaar afvallen, loze aandrang en bloed in de ontlasting.

Darmkanker komt vooral voor bij mensen die ouder zijn dan 50 jaar. Daarom wordt iedereen van 55 tot 75 jaar om de twee jaar uitgenodigd mee te doen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Wil je vaker dan om de twee jaar testen of al voordat je 55 jaar oud bent, dan kun je deze zelftest aanschaffen.

Let op: zie je bloed in je ontlasting, bel dan de huisarts. Doe dit ook als je specifieke symptomen ervaart en tot een risicogroep behoort, een familielid hebt met darmkanker, zonder reden afvalt of een aanhoudende verandering opmerkt bij je ontlasting. De test wordt afgeraden als je bloedarmoede hebt. En voor vrouwen: voer de test niet uit tijdens je menstruatie.

 

Inhoud van de test

  • Een informatiebrief
  • Een opvangstrookje
  • Een afnamebuisje
  • Een retourenvelop

 

Testen in vijf stappen

1. Bestel de test
3. Doe de test
4. Stuur de test op naar het laboratorium
5. Ontvang het resultaat van jouw test via de app