SOA zelftest

Als u niet naar uw huisarts wilt of niet terecht kunt bij de GGD voor een SOA-test, biedt How Are You een volledig anonieme SOA-zelftest aan die op ieder postadres kan worden bezorgd. Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) komen vaak voor en kunnen zonder klachten en symptomen besmettingen veroorzaken in en rondom de geslachtsorganen, keel en/of anus. Een onbehandelde SOA kan ernstige, soms chronische gevolgen hebben, zoals onvruchtbaarheid. Daarom is het belangrijk om regelmatig te testen als u seksueel actief bent.

De meest voorkomende SOA’s zijn Chlamydia, Gonorroe (druiper), Herpes Genitalis, Genitale wratten, Trichomonas, Mycoplasma en Schaamluis. De SOA’s HIV en Syfilis (lues) komen minder vaak voor.

De meest voorkomende klachten zijn afscheiding uit de penis of vagina, pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen, pijn rondom de anus, wondjes, wratten of blaasjes rondom het geslachtsorgaan, anus of mond, pijn aan de balzak en koorts.

Wij bieden de volgende SOA-testen aan:

NIET ZEKER WELKE SOA ZELFTEST

U MOET BESTELLEN?

Over onze SOA test 

De SOA zelftesten die wij bij How Are You Diagnostics aanbieden zijn dezelfde laboratoriumtesten zoals ook door ziekenhuislaboratoria worden uitgevoerd. Wij onderscheiden ons door het grootste deel van onze SOA testen via een zelfafnamekit aan te bieden. Dit betekent dat u onze testen op elk postadres kunt laten bezorgen, waarna u zelf de monsterafname voor de gekozen test op ieder moment kunt uitvoeren.

Voor sommige SOA’s – zoals Chlamydia – kunt u ook een SOA test voor thuis kopen bij de drogist of apotheek. U moet dan uw monster op een speciaal stripje laten vallen en u krijgt direct de uitslag.

Echter, het is veel betrouwbaarder om de test uit te laten voeren in een laboratorium en het resultaat van de zelftest te laten bepalen met behulp van betere technieken, waarna deze beoordeeld wordt door een arts (arts-microbioloog). Onze thuistest is volledig anoniem.

Een SOA test kunt u daarnaast ook bij uw huisarts of in het ziekenhuis laten doen, maar deze zijn vaak dubbel zo duur.

Voordelen van een SOA zelftest

 • icon Volledig anoniem
 • icon Testen in uw eigen thuissituatie
 • icon U hoeft niet direct een afspraak te maken bij de huisarts
 • icon Net zo betrouwbaar als testen bij de huisarts
 • icon Onze arts-microbioloog beoordeelt uw resultaat

Hoe werkt een SOA zelftest? 

Wij hebben speciale thuis-testen ontwikkeld zodat jij ze gemakkelijk thuis, op ieder gewenst moment, kunt uitvoeren. Het geeft snel zekerheid en helpt belangrijke vragen te beantwoorden.

Om de SOA test uit te voeren maakt u gebruik van onze How Are You Diagnostics App. Deze App is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Hierin maakt u een persoonlijk account aan, koppelt u de test aan uw account en wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u de test uitvoert. Verstuur de test en ontvang het resultaat in uw persoonlijke account van onze beveiligde App. Het is niet mogelijk om het testresultaat te ontvangen zonder het gebruik van de App.

Verstuur de test zo snel mogelijk na afname; dit kan gratis via een reguliere PostNL brievenbus.

Tijdens het gehele proces gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om. Na ontvangst in het laboratorium ontvangt u binnen 5 werkdagen de resultaten van de SOA test in de App. U ontvangt een melding als het resultaat beschikbaar is.

NIET ZEKER WELKE SOA ZELFTEST

U MOET BESTELLEN?

Stappenplan SOA thuistest

In vier eenvoudige stappen kunt u veilig en vertrouwd zelf de thuistest uitvoeren.

 1. Download de How Are You Diagnostics App
  Download onze App in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).
  Registreer een account of log in.
 2. Doe de test
  Scan de code van de buis/container of voer deze handmatig in.
  Start de afname.
 3. Verstuur de test
  Verstuur de test naar ons laboratorium.
 4. Ontvang het testresultaat
  Ontvang en bekijk het resultaat van de test in de App.

BEKIJK AL ONZE
ZELFAFNAMETESTEN