Coronatest voor reizigers

Coronatest voor reizigers

Als u wilt reizen naar het buitenland kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. In de meeste gevallen is daarom een Coronatest voor reizigers (PCR-Coronatest) vereist en wordt een verklaring, ook wel certificaat, gevraagd met een negatief SARS-CoV-2 testresultaat. Bij How Are You Diagnostics kunt u terecht voor deze PCR test met certificaat. Wij bieden u de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een Coronatest voor reizigers in onze teststraat. Bij een gunstige – negatieve – uitslag krijgt u een Engelstalige reisverklaring. In het geval van een positieve Corona testuitslag zijn wij verplicht dit te melden bij de GGD.

U ontvangt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 36 uur, een e-mail, waarin staat dat de testuitslag klaarstaat op onze resultatenwebsite: results.howareyoudiagnostics.com.

 

PCR-test voor reizigers; maak een afspraak

Gaat u op reis met bijvoorbeeld de KLM en heeft u een reisverklaring nodig? Maak dan een afspraak via onze website voor de Coronatest voor reizigers.

Houd voor het maken van een PCR test afspraak uw identiteitsbewijs gereed. Het is belangrijk dat uw gegevens overeenkomen met uw gegevens op uw identiteitsbewijs. Zorg ervoor dat de gegevens van uw identiteitsbewijs overeenkomen met de gegevens die u invult bij het maken van een PCR test afspraak. De ingevulde gegevens komen namelijk op uw verklaring, dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bij verkeerd ingevulde gegevens kan het zijn dat u geweigerd wordt voor uw reis.

 

Heeft u een Coronatest voor reizigers nodig?

Gaat u op reis controleer dan altijd de toegangseisen van uw bestemming en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op: www.nederlandwereldwijd.nl.

Er zijn situaties mogelijk dat een niet-inwoner van Nederland een Corona test certificaat nodig heeft om bijvoorbeeld terug te reizen naar zijn eigen land. Het is dan belangrijk dat de opgegeven namen overeenkomen met die op het identiteitsbewijs van de desbetreffende persoon. Een BSN is dan niet nodig en het volstaat om bijvoorbeeld het nummer van het identiteitsbewijs van de desbetreffende persoon in te vullen. Voor mensen uit het buitenland die bijvoorbeeld voor hun studie of werk in Nederland verblijven, adviseren wij om een BSN aan te vragen volgens de geldende normen.

  • icon Voor 13:00 uur getest, meestal dezelfde dag uitslag;
  • icon Gegarandeerd uitslag binnen 36 uur;
  • icon Resultaat van de coronatest is te zien op onze resultatenwebsite;
  • icon Inclusief gratis wereldwijd goedgekeurd reiscertificaat (Engels);
  • icon Online een afspraak maken voor onze teststraat in Lelystad, Haarlem/ Velsen of Venlo / Sevenum.
  • icon RIVM-goedgekeurd;
  • icon Geen tot korte wachttijd;
  • icon U kunt uw afspraak NIET annuleren. Mocht u toch niet op het afgesproken tijdstip naar de testafnamestraat kunnen komen dan bestaat de mogelijkheid om uw gemaakte afspraak te verplaatsen naar een ander gewenst moment.
  • Maak een afspraak

Corona PCR-test locatie

How Are You Diagnostics biedt de Coronatest voor reizigers op dit moment in Nederland aan op de volgende locatie.

1.
Testlocatie: Lelystad
Larserpoortweg 32 8218 NK  LELYSTAD

De routebeschrijving kunt u vinden via Google Maps of door het ingeven van het adres op uw navigatiesysteem.