Diabetes & Bloedsuiker

Voelt u zich ook wel eens moe of heeft u weinig energie? Daar hebben we helaas allemaal wel eens last van, maar dit zijn ook symptomen die kunnen horen bij een verhoogde bloedsuikerspiegel of (pre)diabetes.

Diabetes is een ander woord voor suikerziekte. Bij diabetes is er te veel suiker (glucose) in het bloed. Het lichaam kan dan de bloedsuikerspiegel niet goed regelen. Verkeerde eetgewoontes, weinig beweging, veel stress en weinig slaap dragen bij aan het ontregelen van de glucose huishouding. Om uw bloedsuikerspiegel gezond te houden, is uw levensstijl het de belangrijkste factor. Daarbij hoort ook gezonde voeding met daarin onder andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Bent u benieuwd of u een hoge bloedsuikerspiegel heeft? Doe dan onze Diabetes & Bloedsuiker test.

Onze testen voor thuis zijn speciaal ontwikkeld om eenvoudig zelf een afname te kunnen doen. Bestel een test, voer de test uit, stuur de test op naar ons laboratorium, wij analyseren de test en u krijgt uw resultaat.

Het Diabetes & Bloedsuiker pakket meet de volgende waarden:

 • HbA1c: Een te hoge HbA1c duidt op een verhoogd diabetes 2 risico.
 • Glucose: Bloedsuikerspiegel
 • icon Het is volledig anoniem;
 • icon U kunt altijd bij ons terecht:
 • icon U hoeft niet direct naar een zorgverlener;
 • icon De test is even betrouwbaar als die in het ziekenhuis gebruikt wordt;
 • icon Onze klinisch chemicus beoordeelt uw resultaten en geeft u advies op maat;

Bepaling en de gevolgen

Het HbA1c, ook wel Hemoglobine A1c, is een maat voor het gemiddelde van de bloedsuikerspiegel (over de afgelopen 2 tot 3 maanden). HbA1c is een eiwit dat in rode bloedcellen zit en waaraan suiker is gebonden. Het bloedsuikergehalte (bloedglucose) is de hoeveelheid glucose die in het bloed zit op een bepaald moment.

Glucose, een vorm van suiker, geeft energie die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Voedingsmiddelen met koolhydraten worden in de maag en darmen omgezet tot glucose. Omdat de effecten van een te hoge bloedsuikerspiegel pas na langere tijd merkbaar zijn is het verstandig om regelmatig te testen. Lange tijd te hoge bloedsuikers geeft schade aan uw hart, ogen, nieren en voeten. Met diabetes heeft u ook meer kans op psychische klachten, zoals een depressie.

Symptomen en klachten die kunnen wijzen op diabetes lijken vaak op alledaagse symptomen en klachten.

U kunt diabetes herkennen aan:

 • een droge mond, veel dorst
 • vaak plassen;
 • vermoeidheid;
 • oogontsteking of wazig zien;
 • gewichtsverlies;
 • (urineweg)infecties.

Om uw bloedsuiker te verlagen is een gezonde levensstijl de belangrijkste stap: gezonde voeding (voldoende vitaminen en mineralen, zoals ijzer, vitamine B12 en vitamine D), genoeg beweging, voldoende (nacht)rust en ontspanning.

Uw huisarts kan er ook voor kiezen om medicijnen voor te schrijven om hiermee uw bloedsuikergehalte te verlagen.

Onze Diabetes & Bloedsuiker test 

De Diabetes en Bloedsuiker test die wij bij How Are You Diagnostics aanbieden is dezelfde laboratoriumtest zoals ook door ziekenhuislaboratoria worden uitgevoerd.

Wij onderscheiden ons door het grootste deel van onze testen via een zelfafnamekit aan te bieden. Dit betekent dat u onze testen op elk postadres kunt laten bezorgen, waarna u zelf de monsterafname voor de gekozen test op ieder moment kunt uitvoeren. U kunt dus net als bij een zelftest/thuistest uw monster thuis afnemen.

Soortgelijke testen die u kunt aanvragen bij uw huisarts (of in het ziekenhuis) zijn al vaak dubbel zo duur. Tevens moet u een afspraak maken en u moet op afspraak komen om een bloedafname te doen.

Hoe werkt het? 

Wij hebben speciale thuis testen ontwikkeld zodat jij ze gemakkelijk thuis, op ieder gewenst moment, kunt uitvoeren. Het geeft snel zekerheid en helpt belangrijke vragen te beantwoorden.

Om de test uit te voeren maakt u gebruik van onze How Are You Diagnostics App. Deze App is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Hierin maakt u een persoonlijk account aan, koppelt u de test aan uw account en wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u de test uitvoert. Verstuur de test en ontvang het resultaat in uw persoonlijke account van onze beveiligde App. Het is niet mogelijk om het testresultaat te ontvangen zonder het gebruik van de App.

Verstuur de test zo snel mogelijk na afname; dit kan gratis via een reguliere PostNL brievenbus.

Tijdens het gehele proces gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om. Na ontvangst in het laboratorium ontvangt u binnen 5 werkdagen de resultaten in de App. U ontvangt een melding als het resultaat beschikbaar is.

Inhoud en stappenplan 

Inhoud van de test:

 • informatiebrief;
 • vingerprikset (alcoholdoekje, vingerprikker, gaasje en een pleister);
 • afnamebuisje;
 • retouroplossing (RigidSafetyBag en een gefrankeerde retourenvelop).

De afname instructies zijn te vinden in de How Are You Diagnostics App.

 

Testen in vier stappen:

 1. Download de How Are You Diagnostics App
  Download onze App in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).
  Registreer een account of log in.
 2. Doe de test
  Scan de code van de buis/container of voer deze handmatig in.
  Start de afname.
 3. Verstuur de test
  Verstuur de test naar ons laboratorium.
 4. Ontvang het testresultaat
  Ontvang en bekijk het resultaat van de test in de App.

BENT U BENIEUWD NAAR ONZE

ANDERE TESTEN?