Diabetes & Bloedsuiker

Voelt u zich ook wel eens moe of heeft u weinig energie? Daar hebben we helaas allemaal wel eens last van, maar dit zijn ook symptomen die kunnen horen bij een verhoogde bloedsuikerspiegel of (pre)diabetes.

Diabetes is een ander woord voor suikerziekte. Bij diabetes is er te veel suiker (glucose) in het bloed. Het lichaam kan dan de bloedsuikerspiegel niet goed regelen. Verkeerde eetgewoontes, weinig beweging, veel stress en weinig slaap dragen bij aan het ontregelen van de glucose huishouding. Om uw bloedsuikerspiegel gezond te houden, is uw levensstijl het de belangrijkste factor. Daarbij hoort ook gezonde voeding met daarin onder andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Bent u benieuwd of u een hoge bloedsuikerspiegel heeft? Doe dan onze Diabetes & Bloedsuiker test.

Onze testen voor thuis zijn speciaal ontwikkeld om eenvoudig zelf een afname te kunnen doen. Bestel een test, voer de test uit, stuur de test op naar ons laboratorium, wij analyseren de test en u krijgt uw resultaat.

Het Diabetes & Bloedsuiker pakket meet de volgende waarden:

 • HbA1c: Een te hoge HbA1c duidt op een verhoogd diabetes 2 risico.
 • Glucose: Bloedsuikerspiegel
 • icon Het is volledig anoniem;
 • icon U kunt altijd bij ons terecht:
 • icon U hoeft niet direct naar een zorgverlener;
 • icon De test is even betrouwbaar als die in het ziekenhuis gebruikt wordt;
 • icon Onze klinisch chemicus beoordeelt uw resultaten en geeft u advies op maat;

Bepaling en de gevolgen

Het HbA1c, ook wel Hemoglobine A1c, is een maat voor het gemiddelde van de bloedsuikerspiegel (over de afgelopen 2 tot 3 maanden). HbA1c is een eiwit dat in rode bloedcellen zit en waaraan suiker is gebonden. Het bloedsuikergehalte (bloedglucose) is de hoeveelheid glucose die in het bloed zit op een bepaald moment.

Glucose, een vorm van suiker, geeft energie die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Voedingsmiddelen met koolhydraten worden in de maag en darmen omgezet tot glucose. Omdat de effecten van een te hoge bloedsuikerspiegel pas na langere tijd merkbaar zijn is het verstandig om regelmatig te testen. Lange tijd te hoge bloedsuikers geeft schade aan uw hart, ogen, nieren en voeten. Met diabetes heeft u ook meer kans op psychische klachten, zoals een depressie.

Symptomen en klachten die kunnen wijzen op diabetes lijken vaak op alledaagse symptomen en klachten.

U kunt diabetes herkennen aan:

 • een droge mond, veel dorst
 • vaak plassen;
 • vermoeidheid;
 • oogontsteking of wazig zien;
 • gewichtsverlies;
 • (urineweg)infecties.

Om uw bloedsuiker te verlagen is een gezonde levensstijl de belangrijkste stap: gezonde voeding (voldoende vitaminen en mineralen, zoals ijzer, vitamine B12 en vitamine D), genoeg beweging, voldoende (nacht)rust en ontspanning.

Uw huisarts kan er ook voor kiezen om medicijnen voor te schrijven om hiermee uw bloedsuikergehalte te verlagen.

Onze Diabetes & Bloedsuiker test 

De Diabetes en Bloedsuiker test die wij bij How Are You Diagnostics aanbieden is dezelfde laboratoriumtest zoals ook door ziekenhuislaboratoria worden uitgevoerd.

Wij onderscheiden ons door het grootste deel van onze testen via een zelfafnamekit aan te bieden. Dit betekent dat u onze testen op elk postadres kunt laten bezorgen, waarna u zelf de monsterafname voor de gekozen test op ieder moment kunt uitvoeren. U kunt dus net als bij een zelftest/thuistest uw monster thuis afnemen.

Soortgelijke testen die u kunt aanvragen bij uw huisarts (of in het ziekenhuis) zijn al vaak dubbel zo duur. Tevens moet u een afspraak maken en u moet op afspraak komen om een bloedafname te doen.

Hoe werkt het? 

Onze zelfafnamekits voor thuis zijn speciaal ontwikkeld om eenvoudig zelf een monster te kunnen afnemen, namelijk: middels een prikje in de vinger dient u een aantal druppels bloed te verzamelen in de bloedbuis. 

Via duidelijke instructies wordt u in stappen uitgelegd hoe dit te doen. De monsters worden door u op een veilige manier via de normale post, in de speciaal voor dit doel bijgesloten verpakking opgestuurd. Direct na ontvangst voeren wij de diagnostiek uit. 

Het resultaat van de analyse wordt na interpretatie door de klinisch chemicus binnen 3 werkdagen teruggekoppeld. Deze resultaten kunt u inzien op onze resultatenpagina.

Inhoud en stappenplan 

Bestelt u bij ons de zelfafnametest? Dan ontvangt u per post de volgende materialen: 

 • Een begeleidende brief en instructies; 
 • Een resultatenkaartje met unieke inlogcode voor ons resultatenportaal; 
 • Een bloedprikset (met vingerprikkers, een gaasje en pleisters); 
 • Een speciaal bloedbuisje voor het bloedmonster; 
 • Een transportzakje en gefrankeerde retourenvelop. 

De retourzending van uw bloedmonster gebeurt in een speciale verpakking voor medische post. Maak daarom altijd gebruik van de bijgeleverde retourenvelop. Deze kunt u gerust in iedere PostNL brievenbus afleveren.

 

Het proces van de zelfafnametest ziet er als volgt uit: 

 1. Lees de brief goed door en bewaar het resultatenkaartje met uw code goed (deze heeft u namelijk nodig om uw resultaat in te kunnen zien); 
 2. Neem uw bloedmonster af volgens de bijgevoegde instructies; 
 3. Verstuur binnen 24 uur het bloedmonster van uw test op naar het laboratorium; 
 4. Onze specialisten analyseren uw bloedmonster; 
 5. Bekijk de resultaten van de test en het uitgebreide rapport via ons resultatenportaal: results.howareyoudiagnostics.com. 

BENT U BENIEUWD NAAR ONZE

ANDERE TESTEN?