Corona antistoffen

Ben ik beschermd tegen Corona? 

Dankzij het testbeleid, vaccinaties en de vele maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is de Covid-pandemie gelukkig onder controle. Het Coronavirus is daarom niet tot nauwelijks meer in het nieuws, maar houdt nog steeds velen bezig. In Nederland is vrijwel alles terug naar normaal; we hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden en ook mondkapjes zijn niet meer verplicht. Maar juist door de afschaffing van al deze maatregelen stellen velen zich de vraag of ze (nog) wel beschermd zijn.  

Bescherming tegen de huidige bekende varianten van Corona is te meten aan de hoeveelheid antistoffen tegen het Coronavirus in het bloed. Deze antistoffen worden bij gezonde mensen aangemaakt nadat het lichaam in aanraking is geweest met het Coronavirus. Dit kan door een recente besmetting of door vaccinatie hebben plaatsgevonden. In het algemeen beschermen antistoffen u tegen een (her)infectie van het Coronavirus of zorgen zij ervoor dat het ziekteverloop veel milder is. Antistoffen nemen weer af in de tijd. Dat is ook waarom vaccinatie- en herstelbewijzen in de coronacheckapp na verloop van tijd vervallen en er zogenaamde boostercampagnes zijn opgezet om uw lichaam weer te activeren om antistoffen aan te maken. De hoeveelheid antistoffen in uw bloed is meetbaar. Door deze te laten meten kunt u een goede indicatie krijgen over hoe u lichaam gereageerd heeft op het toedienen van vaccinatie of boosterprikken of na een recente infectie. U dient er wel rekening mee te houden dat de hoeveelheid aangetroffen antistoffen u geen garantie bieden tegen een besmetting met het Coronavirus. Uw persoonlijke gezondheid en andere variabelen spelen hier ook een belangrijke rol in.

  • icon Het is volledig anoniem;
  • icon U kunt altijd bij ons terecht:
  • icon U hoeft niet direct naar een zorgverlener;
  • icon De test is even betrouwbaar als die in het ziekenhuis gebruikt wordt;
  • icon Een BIG geregistreerd arts-microbioloog beoordeelt uw resultaten en geeft u advies op maat;

Corona antistoffen test 

Onze zelfafnametest “ben ik beschermd tegen Corona?” is een analyse op antistoffen in uw bloed (serum) die uitgevoerd wordt in ons laboratorium in Lelystad. Voor de geïnteresseerden, dit betekent dat er specifiek naar de neutraliserende antistoffen (IgG) tegen het RBD-gedeelte van het spike eiwit (S1) van het Coronavirus wordt gekeken. IgG antistoffen ontstaan later in de tijd en geven over het algemeen een goede indicatie dat de infectie is overwonnen. De test geeft een kwantitatieve waarde en wordt uitgedrukt in BAU/ml. De techniek is in overeenstemming gebracht met de internationale norm 20/136 van de WHO. Het grenspunt komt overeen met 21,8 BAU/mL (BAU: Binding Antibody Units). Waardes boven de 21,8 BAU/ml geven aan dat er in principe voldoende bescherming is en waardes onder de 21,8 BAU/ml geven aan dat u nog niet voldoende beschermd bent.   

Hoe werkt het? 

Via de webshop van How Are You Diagnostics kunt u gemakkelijk de zelfafnametest bestellen. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u binnen 48 uur uw test bij u thuis.  

In het pakket bevindt zich ook een kaartje met daarop de bij de test behorende inlognaam en wachtwoord. Bewaar deze goed! Deze heeft u namelijk nodig om de resultaten van de analyse via ons resultatenportaal in te kunnen zien. Het is voor ons niet zondermeer te raadplegen welke inlognaam of wachtwoord bij het pakket hoort dat u ontvangen heeft. Wij kunnen u dus niet eenvoudig helpen indien u de gebruikersnaam en wachtwoord kwijt raakt. Op deze manier bent u echter wel verzekerd van volledige anonimiteit en kunt u het pakket ook voor iemand anders bestellen.  

In onze zelfafnametest vindt u alle benodigdheden om binnen enkele minuten eenvoudig uw eigen bloedmonster af te nemen door middel van een pijnloze vingerprik, evenals alle middelen die u in staat stellen om het wondje te verzorgen. Na het afnameproces kunt u uw het buisje geheel gratis naar ons versturen; gebruik hiervoor het speciale zakje (safetybag) voor de buis en de retourenvelop uit het pakket. Eenmaal aangekomen op ons lab wordt uw monster direct geanalyseerd en worden de resultaten bekeken door onze eigen klinisch chemicus. U kunt uw resultaat binnen 72 uur na aankomst in ons lab verwachten.